Privat

Tänk på det här när du ska byta fönster

När du anlitar oss för ett fönsterbyte börjar vi alltid med ett besök hemma hos dig. Vi är måna om att du får rätt fönster på rätt plats och vill skapa oss en bild av vilket fönster som är bäst för just dig. Vi utgår från flera aspekter när vi rekommenderar ett fönster och tar så klart alltid hänsyn till dina önskemål. Ett fönster ska erbjuda rätt funktioner och god isolering samtidigt som det matchar husets utseende och skapar en trivsam innemiljö. Samtidigt kan det kan vara bra för dig att ha en bild av vad du är ute efter. Hur vill du att fönstret ska öppnas, är du ute efter något specifikt material och har du önskemål om färg, form och spröjs?  

Tips när du ska byta fönster: 

  • Att ha minst ett öppningsbart fönster i varje rum är bra av flera anledningar. Dels för att kunna vädra men det fyller också en säkerhetsfunktion då ett fönster kan vara ett sätt att snabbt utrymma vid eventuell brand.  
  • Hur mycket tid är du beredd att lägga på underhåll av fönstret? Kan underhållsfria varianter vara ett alternativ? 
  • Vilket material ska man välja? I dag finns en hel rad olika fönstermaterial, här kan du läsa mer om våra olika fönstertyper och dess fördelar.  
  • Pris. Det låter kanske självklart, men det är viktigt att ha i åtanke att olika material och funktioner kostar. Du kan till exempel välja att ha några fasta fönster och några öppningsbara, du kanske inte behöver tillval som persienner och myggnät överallt och så vidare. Vi hjälper dig hitta bästa lösningen för dig! 

Fönster som står emot väder och vind 

När du vet vad du vill ha försöker vi matcha det efter de yttre behov som finns. Vi tittar alltid på vilka omständigheterna är när vi rekommenderar ett fönster. De tekniska detaljerna är en av de viktigaste punkterna vi går igenom inför ett fönsterbyte. Bor du till exempel kustnära kan du behöva fönster som står emot fukt. Vi tittar också på hur ditt hus påverkas av väder och vind, om du kan behöva extra ljusreducering, om solljuset kommer störa, hur fönstret ska öppnas och så vidare.  

Rätt fönster på rätt plats 

Husets arkitektur är en annan sak vi tar hänsyn till. Är din villa modern eller gammeldags i sitt utseende? Allt detta avgör våra förslag på material och fönstertyp. Våra fönstertyper går att kombinera i en rad olika material, färg och form. Med lång erfarenhet har vi blivit experter på att se vilken typ fönster som passar var. 

Ta kontakt med oss

Kostnadsfritt hembesök - Valbo Fönster

Erik Dahlgren

Hej! Boka ett kostnadsfritt hembesök med mig. Jag hjälper dig hela vägen från val av fönster, offert och till ett komplett fönsterbyte. Fyll i formuläret nedan så kontaktar jag dig inom kort.

026-13 42 55
info@valbofonster.se